Vyhlašování výsledků ČPV - 22.11.2008

Vyhlašovaní:
- kategorie C2 mládež: 1.místo Sopťa a Píďa - foto
- soutěž oddílů mládeže: 3.místo Kotva Plzeň - foto
- kategorie C2 mládež:4.místo Kody a Rarášek - foto
- kategorie K1 hoši: 5.místo Kašpy - foto
- kategorie C2 dospělí: 5.místo Medvěd a Žabák - foto

Vyhlašovaní: Čert, Kaštan, Jana, Pískle, Klasik, Mirka, Vendy, Ilča a Rybka

Ráno jsme se sešli v devět hodin u klubovny na Syndatu, chyběli jenom Čerti a Žabák s Rybkou, kteří se sekli někde ve městě. Vyjeli jsme z města k velkému Tescu, kde jsme na parkovišti ještě nabrali do Méďobusu všechny opozdilce. Do Prahy jsme jeli přímo bez zastávek, v Praze nás Klasik navedl přímo k budově ČSTV na Strahově.

Tam jsme vysadili Čerta, který šel na poradu předsedů vodáckých klubů, která se každoročně koná před vyhlášením výsledků a předáním cen. My ostatní jsme zase nasedli do aut a Kaštan tam ještě před odjezdem na zasněženém parkovišti hodil smyka pěkně dokolečka. Potom jsme jeli ke strahovským kolejím, kde jsme zaparkovali a pomalu, ale jistě šli po cestičce na svahu Petřínského kopce. Po cestě jsme se všichni kromě vedení klouzali po uježděném sněhu. Po cestě jsme došli na vyhlídky, ze kterých jsme se koukali na Karlův most, Tančící dům, Pražský hrad a Národní divadlo, Vyšehrad – no zkrátka a dobře na celou Prahu. Jedna z těch vyhlídek z jedné strana a ta druhá z druhé strany Hladové zdi, kterou nechal postavit Karel IV..

Potom jsme sešli z kopce na Kampu, kde jsem byl podívat na Čertovku a Sovovy mlýny. U řeky jsme házeli sníh do vody a rackové si mysleli, že je to krmení. Potom ještě Kašpy a spol. házeli sněhové koule na labutě. Dál jsme šli na Karlův most, kde nás Kaštan nechal hledat sochu rytíře Brunclíka se lvem. Socha byla ale ne na mostě, ale kus od něj. Potom jsme šli na Malostarnské náměstí, kde jsme se chtěli jít podívat do chrámu sv. Mikuláše, ale bylo tam moc drahé vstupné, tak jsem šli dál do kopce k Petřínské rozhledně. Cestou jsme dělali ksichty do kamer, které byly na různých budovách, jako velvyslanectvích a nemocnici.

Když jsme s námahou vylezli k Petřínské rozhledně, kde jsme se klouzali po ledě a kde Ilča hodila tygra, po chvilce jsme šli do bufetu na čaj a čokoládu.

Potom už bylo hodně hodin, tak jsme se vrátili k autům a jeli na vyhlašování. Místnost, kde byla schůze, byla už hodně plná, takže někteří museli stát. Potom byly vyhlášeny výsledky a předány ceny. Dostali jsme loďáky, trička, číslo Hydra na ukázku a hlavně diplomy a medaile. Za první místo jsme se Sopťou navíc dostali veliký pohár a roční předplatné Hydra. Jako oddíl jsme byli třetí a kromě diplomu jsme také dostali 5.000,- Kč.

Z vyhlašování jsme jeli do Svatého Jana pod skalou, kde jsme vylezli na skálu s křížkem, odkud byl pěkný výhled na zasněženou krajinu. Když jsem se vrátili k místnímu klášteru, koukali jsme se tam na koníky. Potom jsme potkali Norise, který tam byl na skautském setkání. Udělali jsme na něj nálet sněhových koulí a on za to sebral Kašpymu čepici. Jako dobří kamarádi jsme mu šli pomoci, museli jsme vlézt až do kláštera, kam se Noris schoval, ale čepici jsme získali zpátky.

Ze svatého Jana jsme jeli do Loděnice do Pizzerie na večeři, také jsme se tam fotili s diplomy. Po večeři jsme nastoupili do aut a jeli domů.

Fotogalerie

Zapsala:

 

Píďa